
یک پژوهشگر میراث فرهنگی گفت: غار کوگان از غارهای شگفتانگیز دستکند کشور است. به گزارش پرسنا، عطا حسنپور اظهار کرد: غار کوگان در ۴۵ کیلومتری جنوب خرمآباد و در روستایی به همین نام قرار گرفته است. روستای کوگان از نظر تقسیمات سیاسی لرستان، جزو دهستان میانکوه شرقی از توابع بخش معمولان و شهرستان پلدختر محسوب […]
یک پژوهشگر میراث فرهنگی گفت: غار کوگان از غارهای شگفتانگیز دستکند کشور است.
به گزارش پرسنا، عطا حسنپور اظهار کرد: غار کوگان در ۴۵ کیلومتری جنوب خرمآباد و در روستایی به همین نام قرار گرفته است. روستای کوگان از نظر تقسیمات سیاسی لرستان، جزو دهستان میانکوه شرقی از توابع بخش معمولان و شهرستان پلدختر محسوب میشود.
وی اضافه کرد: غار کوگان از دو طبقه متصل به هم و به صورت دستکند تشکیل شده که در مجموع شامل ۱۵ فضای کوچک و بزرگ و ۶ آبانبار است.
حسنپور بیان کرد: مساحت کل این مجموعه قریب به ۳۴۰ مترمربع و حجم کل فضاهای دستکند غار بیش از هزار مترمکعب است. ۹۶ مترمربع از کل مساحت غار مربوط به طبقه اول و حدود ۲۴۴ مترمربع به فضاهای طبقه بالا اختصاص دارد.
این پژوهشگر میراث فرهنگی تصریح کرد: فضاهای این غار به صورت خطی و در راستای شرقی – غربی شکل گرفتهاند. طبقه اول شامل ۴ اتاق، یک آبریزگاه و دو آبانبار و طبقه دوم دارای ۷ فضای نسبتاً بزرگ، ۳ فضای کوچک و ۴ آبانبار است.
وی ادامه داد: این غار که ازجمله غارهای شگفت و دستکند در کشور به شمار میرود به منظور نیایش و اجرای مناسک مذهبی در آیین مهر(میترائیسم) در دوره اشکانی ایجاد شده و در قرن ۷ و ۸ هجری مجدداً مورد بهرهبرداری قرار گرفته است.
حسنپور افزود: این اثر به شماره ۲۶۶۰ در سال ۱۳۷۸ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.